www.zoekmijnaccountant.nl

'Een goede accountant zorgt er niet alleen voor dat mijn administratie tiptop in orde is, ook mijn aftrekposten zijn goed geregeld!

Marieke van Zanten - Journalist

Veelgestelde vragen

Waarom
Zoek mijn accountant.nl ?

  • Ontvang direct 3 vrijblijvende offertes
  • Elke accountant is door ons gescreend.
  • Verkrijg kosteloos advies over uw boekhouding
  • Tarieven vergelijken wordt een fluitje van een cent

Wat kan een accountant voor mij als ondernemer betekenen?

Ik ben een ondernemer. Heb ik wel een accountant nodig?

Welke tarieven zijn gebruikelijk voor een accountant?

Wat vindt de Belastingdienst ervan dat ik een accountant heb?

Waar moet ik als ondernemer opletten als ik op zoek ga naar een accountant?

Wat houdt het screenen van een accountant in?

Wat kost het aanvragen van een offerte voor een accountant?

Ben ik na het aanvragen van een offerte verplicht om met die accountant in zee te gaan?

Waar moet ik als ondernemer opletten bij het uitkiezen van mijn accountant?

Wat kan een accountant voor mij als ondernemer betekenen?
Een accountant is specialist op financieel en fiscaal gebied. Hij blijft op de hoogte van de jaarlijkse wijzigingen in de belastingwetgeving. Zo ontlast de accountant u als ondernemer van administratieve taken en zorgt uw accountant in de meeste gevallen voor financieel voordeel.

Ik ben een ondernemer. Heb ik wel een accountant nodig?
Ja. Want ook ondernemers hebben een financiële administratie en zijn belasting verschuldigd. Juist voor eenmanszaken zijn veel fiscale voordelen weggelegd. Maar die moet u dan wél kennen. Het in de arm nemen van een accountant kunt u zien als een waardevolle investering: een kundige accountant zorgt ervoor dat uw onderneming gebruik kan maken van alle belastingvoordelen. Ook kan uw accountant u helpen bij het efficiënter verwerken van uw administratie.

Welke tarieven zijn gebruikelijk voor een accountant?
Tarieven van een accountant lopen - zoals bij zoveel professionals het geval is - uiteen. Het uurtarief kan variëren van 30 euro tot 90 euro. Een laag uurtarief betekent niet dat de desbetreffende accountant ook goedkoop is. Het aantal uren dat de accountant aan uw administratie besteedt is ook van belang. De ene accountant zal efficiënter werken dan de andere. Daarom is het van belang om offertes met elkaar te vergelijken. Let daarbij op zowel het uurtarief als op de tijd die de accountant incalculeert voor uw administratie.

Wat vindt de Belastingdienst ervan dat ik een accountant heb?
Als ondernemer kunt u ervan uitgaan dat de Belastingdienst meer vertrouwen heeft in een aangifte die is ingevuld door een accountant, dan in een aangifte van de ondernemer. Niet alleen is de kans op controle door de Belastingdienst kleiner als een accountant uw belastingzaken regelt, u hoeft zich ook geen zorgen meer te maken over uw belastingaangifte of een bezoek van de belastinginspecteur.

Waarom ontvang ik als ondernemer meerdere accountant-offertes?
Een goede, betrouwbare accountant is belangrijk voor uw onderneming. Laat u daarom eerst goed informeren door meer dan een accountant en vergelijk hun werkwijze.

Waar moet ik als ondernemer opletten als ik op zoek ga naar een accountant?
Heeft u als ondernemer een een offertes van een accountant bij u in de buurt aangevraagd? Maak dan een eerste afspraak met de accountant op zijn kantoor. Spreek altijd minimaal 3 tot 3 van hen voordat u een keuze maakt.

Wat houdt het screenen van de accountant in?
Iedere accountant die verbonden is aan Zoekmijnaccountant.nl is doorgelicht door Leads2Leads, het bedrijf achter deze website. De gegevens van de Kamer van Koophandel zijn opgevraagd, de website is bekeken en er is een telefonisch screeningsgesprek geweest. De accountant die staat ingeschreven bij Zoekmijnaccountant.nl is een volwaardige en betrouwbaar kantoor gebleken.

Wat kost het aanvragen van een offerte van een accountant?
Het aanvragen van een offerte voor uw boekhouding is gratis. Wanneer u kiest voor een accountant betaalt u het tarief dat u met elkaar afspreekt. Komt uw huidige accountant niet met fiscale of organisatorische tips of trucs? Vraag hier dan zelf naar of ga op zoek naar een accountant die dit wel doet.

Ben ik na het aanvragen van een offerte verplicht om met deze accountant in zee te gaan ?
Nee. Het aanvragen van een offerte bij een accountant verplicht u tot niets.

Waar moet ik als ondernemer opletten bij het uitkiezen van mijn accountant?
Een bekwame accountant heeft verstand van zijn vak en houdt zijn kennis up-to-date. Hij weet wat er speelt op belastinggebied en hij volgt de jaarlijkse wijzigingen. Denkt u een accountant te hebben gevonden? Let dan op de volgende punten:
1) Het initiatief van de accountant: komt de accountant zelf met belasting- en startersvoordelen?
2) De kantoorinrichting van de accountant: is deze sober of juist exorbitant?
3) accountant tarieven: hoe verhouden de tarieven van de accountant zich tot die van de concurrent?
Vergelijk de werkwijze en de tarieven direct.